RATAS PROJEKTIT, Uganda: kummi-ja koulutyö, Vesanto Meri

Ugandan koulut avautuvat jälleen

Ugandan opetusministeriö on julkaissut suunnitelman koulujen avaamisesta koronasulun jälkeen. Rwentobon koulussa on syksystä lähtien opiskellut vain seitsemäs luokka, joka valmistautuu koulun päättökokeeseen. Maaliskuussa kouluun ovat palanneet myös kuudennen luokan oppilaat, Medad Birungin mukaan täynnä opiskeluintoa. Kuudesluokkalaiset opiskelevat toukokuun 21. päivään asti. Huhtikuussa, jolloin seitsemäs luokka on suorittanut loppukokeensa, kouluun palaavat kahdeksan viikon ajaksi neljännen ja viidennen luokan oppilaat. Viimeisinä kouluun palaavat ykkös-, kakkos- ja kolmosluokkalaiset kesäkuun alussa, hekin kahdeksaksi viikoksi. Vuorottelulla halutaan taata oppilaille koronaturvallisempi kouluympäristö.

Sulku on aiheuttanut Ugandassa paljon pahaa: työttömyys ja perheväkivalta ovat lisääntyneet ja köyhien perheiden tyttölapsista moni on joutunut ennenaikaisesti naimisiin tai tullut raskaaksi. Moni koulu on menettänyt opettajansa, kun nämä ovat lähteneet etsimään muita töitä, mutta tämä ei onneksi ole koskenut Rwentobon koulua. Medad ja Connie kertoivat ylpeinä, että heidän opettajansa ovat olleet hyvin sitoutuneita, ja kaikki jatkavat Rwentobossa.

Maskit ovat käytössä myös koululaisilla. Kuvat: Medad Birungi

Uusi asuntola lähenee myös valmistumistaan. Vielä se ei ole aivan siinä kunnossa, että lapset voisivat muuttaa asumaan, joten asuntolaprojektin kannalta on onni, että koulu avautuu asteittain. Asuntola on realistista saada valmiiksi vielä ennen kuin seuraava erä oppilaita saapuu. Vanhassa huonokuntoisessa asuntolassa asuu vielä pieni osa oppilaista. Tällä hetkellä lähiopetuksessa on noin 120 oppilasta.

Uusi asuntola näytti tältä 8.3.2021. Sisällä oli käynnissä lattian pinnoitus.
Advertisement

Discussion

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Rwentobon koulun uudet haasteet – RaTas – Kristillisen tasa-arvon puolesta ry - March 15, 2021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Arkisto

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Blog Stats

  • 23,425 hits

Arkisto

Blog Stats

  • 23,425 hits
%d bloggers like this: