KIRJOITTAJAT, RATAS PROJEKTIT, Rekula Päivi, Uganda: kummi-ja koulutyö

Terveisiä Ugandasta 11.11.2020

Tervehdys sinulle/teille kaikille! Toivottavasti olette säilyneet terveenä. Pysäyttävänä vuonna 2020 poikkeukselliset olot ja tapahtumat ovat koetelleet meitä kaikkia, mutta etenkin köyhiä maita.

TILANNEKATSAUS. Kerroimme toukokuussa Ugandan Covid-keräyksestä. Suomalaisten lahjoittajien  merkittävä  panos tähän ruokaturvaan on saanut toivon ja hymyn lukuisten Rwentobon alueen perheiden ja  koululaisten kasvoille, auttaen ja rohkaisten heitä vaikeimman ajan läpi. Ruokapaketeissa oli mm. maissijauhoa, papuja, sokeria, riisiä, saippuaa, suolaa, ruokaöljyä ja ihovoidetta sekä tulitikkuja. Lähellä asuvat hakivat ne koululta max 10 henkilöä kerrallaan tai koulun Covid työryhmä vei paketit henkilökohtaisesti heille. Samalla kuunneltiin ja rohkaistiin heitä vaikeassa tilanteessa. Tästä kaikesta iso kiitos teille jotka tämän mahdollistitte!

Afrikassa tauti on levinnyt hieman, mutta  lockdownia on lievennety ja nyt ihmisillä on jonkin verran paremmat mahdollisuudet  ansaita jokapäiväistä leipäänsä. Kirkkojen avaaminen on antanut ihmisille toivoa; tilaisuuksiin pääsee vain 70 ihmistä kerrallaan, mutta sekin on jo parannus. ”Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan…” Toivo kannattelee elämää, niin Ugandassa kuin täällä meillä.

AKUUTEIN TARVE. Nyt meillä on uutta tietoa kerrottavana kouluasuntolan haasteesta.

Olemme keränneet varoja World Shine Ministries -järjestön ylläpitämän Ugandan Rwentobossa sijaitsevan kristillisen koulun tyttöjen asuntolan rakentamista varten. Nämä tytöt ovat erityisen haavoittuvassa asemassa. Osalla lapsista ei ole edes kenkiä, joilla he kulkisivat pitkiä matkoja koululle. Vaarallisilla matkoilla on tapahtunut jopa hyväksikäyttöä ja väkivaltaa, joka kohdistuu erityisesti tyttöihin ja lapsityövoiman käytön ja lapsiavioliittojen takia heidän kouluun menoaan ei aina pidetä edes tärkeänä.  Haluammekin tarjota näille lapsille turvallisen majoituksen koulun yhteyteen rakennettavassa asuntolassa parempaa tulevaisuutta ja -koulunkäyntiä mahdollistamaan.

Koulun ensisijaisena tavoitteena oli rakentaa kaksikerroksinen asuntola, jossa pohjakerros tytöille ja toinen kerros pojille. Rakentaminen kuitenkin keskeytyi rahoituksen loppumisen ja Covid- pandemian vuoksi tammikuussa 2020, kun kerrosten välinen välipohja oli saatu tehtyä. Kouluviranomaiset edellyttävät, että ainakin uuden asuntolan ensimmäisen kerroksen on valmistuttava toimintakuntoon helmikuussa alkavan vuoden 2021 ensimmäisen lukukauden alkuun mennessä, jotta opetusta voidaan jatkaa. Tarvetta tähän lisäsi vanhan savesta rakennetun asuntolan vaurioituminen huhti-toukokuun runsaiden sateiden johdosta.

ASUNTOLAKERÄYKSEN PRIORISOINTI. Keskitämme  tällä hetkellä  rahankeruun voimat asuntolan pohjakerroksen loppuunsaattamiseksi asumiskäyttöön, koska tilat ovat elintärkeät koulun työn jatkumiselle koulutyön alkaessa v.2021. Lockdownin ja ruokapulan hieman helpotuttua tämä on myös kumppaniemme ja koulun johtajien Dr. Medad ja Connie Birungin prioriteetti. Toivommekin, että lahjoittajat huomioisivat erityisesti tämän kohteen. 

TIUKAN AIKATAULUN MUISTAMINEN. Asuntolan pitäisi olla valmis helmikuussa alkavaan lukukauteen mennessä. Suurin haaste on varojenkeruun tiukka aikataulu. Kaikki muu on miltei valmiina. Urakoitsija saanee rakennuksen valmiiksi nopeasti ja budjetti ja suunnitelmat on tarkistettu. Muistattehan tätä aikataulua rukouksin.  Tuemme Rwentobon koulua  tässä ponnistuksessa. Meillä on jo yli 50% eli hyvä startti oman tavoitteemme 17.700 euron keräämiseen. Olisimme kiitollisia jos voit osallistua tähän sinulle sopivalla tavalla rukouksin ja/tai lahjoituksin. Pienistä puroista tulee äkkiä iso, kun siinä on sydän mukana, se on nähty!

KERÄYKSEN TIEDOT. Projektin etenemistä seurataan tarkasti, jotta rakentaminen saadaan sujumaan ja asuntola viimeisteltyä ja käyttökuntoon ajallaan suunnitelmien mukaan. Mikäli tätä projektia ei kuitenkaan jostain force majeure -syystä voitaisi toteuttaa, niin kerätyt varat voidaan ohjata ensisijaisesti muihin ajankohtaisiin tarpeisiin Rwentobon koulussa / WSM:n työhön Ugandassa. Jos haluat lisätietoa lahjoittamisesta ja hankkeen etenemisestä, ota yhteyttä esimerkiksi sähköpostitse wsmkoulutyo@gmail.com.

Olemme kiitollisia tuestanne Rwentobon koululaisten turvallisuuden ja majoitustilanteen parantamisen hyväksi.

Advertisement

Discussion

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Rwentobon koulun uudet haasteet – RaTas – Kristillisen tasa-arvon puolesta ry - November 14, 2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Arkisto

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Blog Stats

  • 23,425 hits

Arkisto

Blog Stats

  • 23,425 hits
%d bloggers like this: