KIRJOITTAJAT, RATAS PROJEKTIT, Rekula Päivi, Uganda: kummi-ja koulutyö

Terveisiä Ugandasta 6.5.2020

Päivi1

Tervehdys sinulle/teille! Elämme globaalin myllerryksen aikaa. Mitä sinulle /yhteisöllesi kuuluu?  Ehkä sinua kiinnostaa kuulla mitä afrikkalaisessa Ugandassa nyt tapahtuu? Kerromme tässä kirjeessä ajankohtaisen viestin yhteistyökumppaneidemme Dr. Medad ja Connie Birungin johtaman kristillisen järjestön World Shine Ministriesin koulu- ja orpokotityöstä siellä.

MILTÄ NÄYTTÄÄ AFRIKASSA Afrikassa tauti ei ole juuri levinnyt. Olimme puhelimitse yhteydessä Birungeihin. Maassa on toista kuukautta kestänyt, presidentti Musevenin jatkama ”lock-down” pandemian pysäyttämiseksi Ugandan rajoille. Tiukoilla rajoituksilla tautitapausten määrä on tällä hetkellä 97 (WHO), ei yhtään kuollutta. Kuten Suomessa, tiukkoja rajoituksia ollaan varovasti hieman purkamassa, mutta ne ovat tuoneet mukanaan isoja ongelmia talouteen. Henkilöliikenne pääosin ja yli 10 hengen kokoontumiset on edelleen kielletty. Ruuan hinta on noussut ja saatavuus heikentynyt. Niiden asema, jota ennestään ovat eläneet kädestä suuhun, on haavoittunut.

TÄSMÄAPUA RUUAN PUUTTEESEEN Myös Birungien johtama koulutyö Lounais-Ugandassa on keskeytynyt. N. 650 lapsen kristillinen koulu Rwentobon kylässä on edelleen kiinni. Köyhät perheet, joilla ei ole viljelysmaata, näkevät jo nälkää. Vähätkin ansainnan mahdollisuudet, kuten vuohenmaidon myynti, ovat olleet estyneenä. Samalla kun Ugandan hallitus ponnistelee Kampalan slummien ruokkimiseksi, Birungit ovat aloittaneet Rwentobossa ruoka-avun pahiten kärsiville perheille, joita on 400. RaTas ry:n kautta välitetään edelleen n. 50 koululapselle kummitukea, mutta se ei riitä heidän perheilleen ja muille koululaisille. Ruokaa on voitu viedä jo 197:lle perheelle. Apu ja sen mukana viety rohkaisu perheille on tuonut toivoa ja iloa.

SIETÄMÄTTÖMÄT ASIAT VS. KÄRSIMÄTÖN JUMALA?  Tuomarien kirjassa luvussa 10 on yllättävä kuvaus sietämättömästä tilanteesta. On opettavaista lukea koko tarina, mutta lyhentäen: Israelille tuli jälleen kerran hätä ja apua etsittiin Jumalalta. Jumala kehotti kansaa sen sijaan kääntymään itse valitsemiensa epäjumalien puoleen. Silloin kansa nöyrtyi ja kääntyi takaisin palvelemaan Herraa. Kun tämä kääntymys tapahtui, Jumala ei enää kärsinyt katsella kansansa kurjuutta (engl. He became impatient with the misery of Israel). Miten täällä Suomessa? Mekin tarvitsemme nöyrtymistä. Voimme pyytää Jumalan sydämen asennetta kärsiviä kohtaan. Yhdellä 30 euron ruokapaketti-lahjoituksella pieni perhe voi Ugandassa selvitä kuukausia kriisin yli, kunnes karanteeni on purettu. Voisitko osallistua tähän?

Rukoilemme, että Afrikka saa nousta ja kehittyä, samoin kuin Suomelle kävi sodan ja pula-ajan jälkeen. Uganda on hyvä kandidaatti näyttämään tietä Afrikassa. Maa nousi kristittyjen vainoista valtioksi, jossa 86% kansasta on kristittyjä. Maailman terveysjärjestö WHO ennusti 1990-luvulla ugandalaisille sukupuuttoa AIDS-epidemian takia. Sen sijaan maailma sai nähdä, kun AIDS-luvut alkoivat käsittämättömällä tavalla pudota – ennen muuta sen uskovien rukousten takia. Uganda voi pelastua myös pandemialta. Birungien järjestön ja kristillisen koulun näky on edelleen kasvattaa maahan hyviä, korruption vastaisia johtajia. Ugandan verohallinto on ollut esimerkkinä korruption kitkemisestä koko Afrikalle. Sana lupaa: ”Lähetä leipäsi vetten yli, sillä ajan pitkään sinä saat sen jälleen. (Saarn. 11:1)” Tähän hyvään maaperään voit kylvää halutessasi 30 euroa =1 ruokapaketti tai enemmän. Pienikin määrä auttaa.

Kirjoittanut Päivi Rekula

Advertisement

Discussion

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Koronavirus koettelee myös Ugandaa – RaTas – Kristillisen tasa-arvon puolesta ry - May 8, 2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Arkisto

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Blog Stats

  • 23,425 hits

Arkisto

Blog Stats

  • 23,425 hits
%d bloggers like this: