Uganda- radiotyö, Uncategorized, Vesanto Meri

Sovintoa ilmassa – radiotyön raportti

Suomessa vuosi 2018 on nimetty sovinnon vuodeksi. RaTaksen ja CBE:n konferenssissa (Konferenssin sivut) yhtenä tärkeänä aiheena on sovinto sukupuolten välillä. Sovinto taitaa olla päivän sana myös Ugandassa, tai RaTaksen tukema Voice of Women –ohjelma Ugandassa on ollut meitä edellä, koska sovinnon teema korostuu radiotyön raportissa 2017. Kuluva vuosi taas on Ugandassa nimetty perheen vuodeksi, ja ohjelmien aiheet enteilevät myös sitä.

Maaliskuun puhujista monet olivat nuoria, ja radio-ohjelman tekijät olivat vaikuttuneita kuulijapalautteista. Moni nuori oli muuttanut käyttäytymistään, katunut ja pyytänyt anteeksi vanhemmiltaan tai opettajiltaan. Eräs nuori kertoi, ettei ollut puheväleissä vanhempiensa kanssa, mutta Voice of Women -ohjelman sanoma oli saanut hänet katumaan, ja nyt suhteet vanhempiin ovat hyvät.

Huhtikuussa Medad Birungi vieraili radio-ohjelmassa puhumassa World Shine Ministryn järjestämän konferenssin teemasta “Morsiamen herääminen”. Lähetys sai paljon myönteistä kuulijapalautetta ja Medad rukouspyyntöjä. Samassa kuussa ohjelmassa esiintyi Esther, jolle Jumala oli antanut lapsen seitsemän vuoden lapsettomuuden jälkeen. Esther puhui siitä, miten hyljeksityssä asemassa lapsettomat naiset Afrikassa ovat. Heidän pitää sietää toisten ihmisten inhoa ja pilkkaa, ikään kuin olisivat kirottuja. Esther esiintyi kuitenkin ylpeänä, antoi äänen monelle lapsettomuudesta kärsivälle ja valoi heihin toivoa.

Toukokuussa otsikkona oli ”Sydämen kyllyydestä suu puhuu”. Ohjelmien vetäjät Gloria, Penninah, Costance ja Judith puhuivat siitä, kuinka meidän on varjeltava sisintämme, jotta sieltä tulisi ulos vain hyvää.  Naisella tulisi olla sydän, joka laulaa, iloitsee ja hengittää kevyesti. Ohjelma kosketti kuulijoita. Eräs nuori leski kertoi, että hänestä oli miehen kuoleman jälkeen juoruiltu ja puhuttu pahaa selän takana, niin että oli alkanut vihata näitä ihmisiä. ”Sydämeni oli katkera, mutta kun kuulin näiden naisten puhuvan sydämestä, tunsin, että minun pitäisi päästä kaikesta pahasta, jota olin kantanut sisälläni, ja kun sain sen tehdä, tunsin mielenrauhaa.”

Kesäkuun teema oli ”Anna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet”. Puhujina olivat Grace, Medius, Judith ja Patience. Monia kosketti Gracen opetus siitä, mitä askeleita on otettava anteeksiantamisen tiellä. Eräs nainen kertoi miehensä pahoinpidelleen häntä, mutta mies oli kuunnellut ohjelmaa hyvin tarkasti ja alkanut puhua vaimolleen ja osoittamaan, että välittää hänestä.

Kaikki Voice of Women -ohjelman kuukausiteemat olivat:

tammikuu: kiitos, palvonta ja ylistys

helmikuu: ”Mikä voi erottaa minut Jumalan rakkaudesta”

maaliskuu: Joosua 3:5 ”Pyhittäytykää, sillä huomenna Herra tekee teidän keskellänne ihmetekoja.”

huhtikuu: morsiamen herääminen, myös: lapsettomuus

toukokuu: ”Sydämen kyllyydestä suu puhuu”

kesäkuu: ”Anna meille meidän syntimme anteeksi”

heinäkuu ja elokuu: perhe-elämän haasteet

syyskuu: työssäkäyvän naisen haasteet

lokakuu: suoraselkäisyys

marraskuu: paremmin yhdessä

joulukuu: pelastus

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Arkisto

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Blog Stats

  • 22,367 hits
%d bloggers like this: